De handen van Jezus (final version)

De eerste versie van de handen van Jezus was goed. Aanvankelijk zelfs erg goed. Ik was er zeer tevreden mee en vermoedde dat het moeilijk zou worden ze te evenaren of zelfs te verbeteren.

Op een plaat goudgeel mondgeblazen glas

Maar toch. Ze lagen op een van m’n lichtbakken en steeds als ik – aan het begin van de dag – het licht aanknipte en ze in het licht zag, knaagde er iets. Ik vond de aansluiting bij het gezicht van Jezus niet volledig en ik wilde ze wat krachtiger hebben. Bovendien was ik niet helemaal content met de hoek waarin ik ze gebrandschilderd had.

Toen ik me – voor de zoveelste keer – weer eens realiseerde dat de vensters mogelijk nog honderden jaren te zien zijn, ben ik toch aan de slag gegaan met het maken van een nieuwe versie.

Het was de moeite waard, (zelfs) ik ben er mee in m’n nopjes. Hieronder de foto’s van het resultaat.

De eerste versie van de handen zien? Of meer weten over de handen van Jezus?
Lees dan het eerste artikel over de handen van Jezus.